avio karte
Beograd – Venecija

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – VenecijaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Venecija na vreme

Cena avio karte Beograd Venecija (VCE) iznosi od 119 € za povratno putovanje sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom.

Avio karte Beograd Venecija može se rezervisati potpuno besplatno u formi iznad ovog teksta. Rezervacija avio karte Beograd Venecija treba da se uradi nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Ukoliko putujete u Veneciju avionom tokom letnjih meseci, morate znati da u tom periodu su cene najskuplje.

Na avionskoj liniji Beograd Venecija saobraća naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ i to nekoliko puta nedeljno, sa direktnim letom.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Veneciji

Venecija se nalazi u severozapadnom delu Jadranskog mora, u istoimenoj laguni, na preko 100 ostrva i peščanih sprudova koji su vekovima spajani u jedan celoviti, originalni grad, sasvim poseban, kakvog nigde više u svetu nema!

avio karte Beograd Venecija
U gradu živi oko 270.000 stanovnika, najveći broj u kopnenim delovima grada, Mestre i Margera. Glavni je grad italijanske pokrajine Veneto.

Počeci grada koji se rasprostire na 117 ostrva koje peščani sprud, Lido, štiti u laguni počinju u 5. veku. Tada su od Huna progonjeni stanovnici Akvileje pobegli na ostrvlje lagune i tu sazdaše divno naselje. U tom skloništu začelo se vojvodstvo sa duždem na čelu (697. godine), i napokon se tu rodila trgovačka metropola, posvećena Svetom Marku jer su mošti apostola donete u Veneciju iz Aleksandrije.

Uz pomoć preduzimljivog duha i izuzetne trgovačke flote, Venecija je zavladala Jadranskim, a kasnije i Sredozemnim morem. Da bi pokazala svoju moć, Venecija je osvojila čak i Carigrad 1204. godine.

U 15. veku je u Veneciji živelo više od 200.000 stanovnika, i tada se ovaj grad nalazio na vrhunscu svoje moći. Postaje središte svetske trgovine i najveći lučki grad na svetu.

Raskošne građevine koje su podsećale na orijentalne uzore, postajale su sve raskošnije. Nicale su nove palate, bogato opremljene od umetnika kao što su bili Tintoreto, Veroneze, Ticijan i Đorđone. Tada Venecija postave pravi grad sa 150 kanala i više od 400 mostova.

Njeno opadanje moći počinje turskim osvajanjem Konstantinopolja, kada se Veneciji presecaju njeni trgovački putevi u istočnom Sredozemlju. Tada nastupa doba povučenosti Venecije u samu sebe. Koliko je samo bogatstva uspela da akumulira, kada je potom vekovima lepo i raskošno živela od toga.

Tokom 18. veka Venecija je postala najelegantniji i najlepši grad u Evropi koji je značajno uticao na umetnost, arhitekturu i književnost.

Nakon 1,070 godina, Mletačka republika je izgubila svoju nezavisnost kada je Napoleon Bonaparta 1797. godine osvojio Veneciju na samom početku svoje vladavine. Nakon propasti Napoleonovog carstva, Venecija potpada pod upravu Austrije, i tu ostaje sve do svog konačnog ujedinjenja u novoformiranu Kralejvinu Italiju u drugoj polovini 19. veka.

Avantura u Veneciji počinje sletanjem aviona na međunarodni aerodrom „Marco Polo“ (VCE). E sad, kretanje po Veneciji nije jednostavno kao na ostalim destinacija u svetu, potrebno je znati da se automobilom ne može po Veneciji, niti biciklom.

Transferi, i prevoz unutar grada su naravno rezervisani za brojne brodice, te tako sa aerodroma do istorijskog centra grada, možete brzo stići upravo vodenim taksijem.

Šta videti u Veneciji ?

Da li je dovoljno jedan – dva dana u Veneciji? Možda jeste, ali sasvim sigurno nije! Zavisi od Vaših želja. Ako ste se uputili u ovaj grad kao i milioni drugih turista sa cele naše planete da bi ste videli ta „opšta mesta“, biće Vam i više nego dovoljno dva dana u Veneciji, ali ako želite da zaista vidite i doživite ovaj grad baš onako kako treba, za to će Vam biti potrebno barem još tri dana.

Odakle početi? Od početka, naravno, tako je najbolje. Sa „najlepšeg salona Evrope“, kak je to govorio Napoleon, sa trga Svetog Marka.

Poglede će Vam krasti fantastična fasada bazilike Svetog Marka sa prelepim vizantijskim kupolama i mozaicima. Unutra se nalazi jedna Zlatna ploča sa ikonama i dragim kamenjem, kao i grob velikog hrišćanskog svetitelja, evanđeliste Marka, zaštitnika Venecije.

Simbol ovog svetitelja je krilati lav, te ćete tako na svakom koraku u Veneciji videti upravo krilatog lava. Na pročelju bazilike nalazi se veličanstveni četvoropreg koji je donet sa hipodroma iz Carigrada.

Na trgu, salonu Evrope, nalazi se i prelepa Duždeva palta, sedište moći Mletačke Republike koju obavezno treba da posetite, pa potom iz nje Mostom uzdaha da pređete u ozloglašenu Mletačku tamnicu u kojoj je najslavniji zatvorenik bio Kazanova.

Prošetajte se uskim uličicama prepunim prodavnica murano stakla do Kanala Grande, najvećeg venecijanskog kanala preko kojeg se uzdižu tri lepa mosta, od kojih je najlepši i najpoznatiji Ponte Rialto.

Tu je i Galerija Akademija, crkva Santa Maria della Salute, bazilika Sv. Petra i Pavla sa grobnicama duždeva, sestijeri Kanaređo, Kanaleto, Sao Paolo…

Na stotine palata, ulica, mostića…

Krstarenje Venecijanskom lagunom do ostrva Burano, Murano i Torčelo je nezaboravni doživljaj!

Kupite avio karte Beograd Venecija i započnite avanturu u jednom od najlepših gradova na Jadranskom moru.

Aerodrom Venecija (VCE)

Međunarodni aerodrom Marko Polo (VCE) je udaljen 8km od severno od grada Tessera. To je četvrti najprometniji aerodrom u Italiji, sa godišnjim prometom preko 11 miliona putnika.

Aerodrom je dobio ime po venecijanskom putniku Marku Polu, čiji je putopis upoznao Evropljane sa Centralnom Azijom i Kinom.

Sa aerodroma do centra Venecije možete doći vozom, autobusom, brodom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Aerodrom Marko Polo je povezan sa železničkom stanicom Venezia Mestre. Mestre Express saobraća na liniji ATVO, i vreme putovanje je 20 do 25 minuta. Povezan je i sa železničkom stanicom Venezia Santa Lucia.

Postoji više autobuskih linija od aerodroma koje putnik može odabrati u zavisnosti gde želi stići.

Postoji mogućnost vožnje brodom koji povezuje Veneciju sa glavnim venecijanskim ostrvima Murano, Burato, Lido. Uslugu vodenog transporta obezbeđuje Alilaguna.

avio karte Beograd Venecija

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Venecija

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Venecija. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Venecija


Avio Kompanije za Venecija (VCE)
Air Serbia
Lufthansa
Austrian
Alitalia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Venecija (VCE)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Španija


  Španija avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji