avio karte
Beograd – Doha

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – DohaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Doha na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Doha kreću se od 447 € za povratnu avio kartu i sa uključenim aerodromsim taksama i prtljagom.

Najpovoljniju cenu avionske karte možete dobiti isključivo ukoliko Vašu besplatnu rezervaciju, koju možete odmah uraditi koristeći se formom iznad ovog teksta, uradite barem nekoliko nedelja pre planiranog putovanja. Iz Beograda do Dohe se stiže direktnim letom avio kompanije „Qatar Airways“.

Grad Doha, prestonica arapskog Katara, jedna je od najtraženijih destinacija, stoga Vaše avio karte Beograd Doha potrebno je obezbediti barem pet nedelja pre planiranog putovanja. Izvršite besplatnu rezervaciju putem forme koja se nalazi iznad ovog teksta, i jednostavno izabaerite Vaš željeni let za Dohu.

Besplatnom rezervacijom putem forme iznad ovog teksta, ukoliko je radite nekoliko nedelja pre planiranog putovanja, obezbedićete sebi najjeftinije avio karte Beograd Doha (DOH).

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Dohi

Doha, glavni grad Katara na Arabijskom poluostrvu, je jedna od najtraženijih i najprodavanijih destinacija za letove iz Beograda.Za Dohu je iz Beograda potrebno uraditi rezervaciju avionskih karata nekoliko nedelja pre samog planiranog putovanja. Za Vašu besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Doha, popunite jednostavnu formu koja se nalazi iznad ovog teksta.
avio karte Beograd Doha

Katar je novo arapsko čudo. Zemlja bogata naftom, sa primerom kako su to uradili susedni Arapski Emirati, želi svakako da privuče turiste i poslovne ljude iz celog sveta prezentujući neka svoja, modernistička čuda.

Grad se nalazi na obali Persijskog zaliva, osnovan je početkom 19. veka, i predstavlja jednu od najbrže rastućih ekonomija na svetu.

Popularnosti Dohe, kao turističke destinacije, u velikoj meri doprinela je i katarska nacionalna aviokompanija „Qatar Airways“ koju već godinama unazad proglašavaju najboljom ili jednom od najboljih avio-kompanija na svetu i koja ovaj grad povezuje sa skoro svakom tačkom na zemaljskoj kugli.

Doha je osnovana 1820. godine, a glavni grad je postala 1971. godine kada je Katar stekao nezavisnost. Bio je domaćin prvog ministarskog sastanka Svetske trgovinske organizacije. Takođe je bio domaćin brojnih sportskih događaja: Azijskih igara 2006., Panarapskih igara 2011, AFK azijskog kupa 2011. i dr. Doha će biti i jedan od organizatora Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Najstariji deo grada je Al Bida koji su najverovatnije osnovale sudanske izbeglice iz Abu Dabija. To malo selo, dugo je bilo središte gusarske aktivnosti po Persijskom zalivu. Bida je razorena 1867. u ratu između Bahreina (kome je pomagao Abu Dabi) i Katara.

Sledeće godine, britanska vlada je za šeika Dohe dovela Muhameda bin Tani el Tanija. On se kao i ostali šeici iz Ujedinjenih arapskih emirata obavezao pridržavati Trajnog pomorskog primirja pa je piratstvo smanjeno.

Sve do Prvog svetskog rata Osmansko carstvo je bilo gospodar Arapskog poluostrva, pa je sporadično imalo i mali garnizon u Dohi. Stanje se promenilo u Prvm svetskom ratu kada je Britanija 1916. proglasila Katar svojim protektoratom i njime vladala sve do kraja 1971. godine.

Tada je Katar dobio nezavisnost, te je Doha postala prestonica nove države.

Otkrićem nafte u Persijskom zalivu, dolazi do neviđenog preporoda i Katara i njegove prestonice Dohe. Ogromno bogatstvo pretočeno je danas u podizanje oblakodera, ultra-savremenih hotela, šoping centara, luksuznih marina za jahte…

Sve u cilju dovođenja turista, po ugledu na model Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Već samo sletanje na „Hamad International Airport“ u Dohi predstavlja pravi užitak imajući u vidu da avioni najčešće sleću tako da se iz aviona može videti panorama grada i to, da novoizgrađeni ultra moderni aerodrom leži na veštačkom poluostrvu, na obodu grada.

Šta videti u Dohi ?

Grad bi mogao da se podeli na tri celine, na „staru Dohu“, „West Bay“ i „The Pearl“. „Stara Doha“ je pomalo diskutabilan termin, imajući u vidu da od prave stare Dohe nije ostalo praktično ništa. Ono što podseća na tu neku staru Dohu, a zapravo je relativno skoro izgrađen, jeste Suk Vakif.

Građevine u tipičnom arapskom stilu, sa uzanim uličicama, brojnim prodavnicama i restoranima, oslikavaju kako je ovde nekada izgledao život.

Danas, ovo mesto vrvi od turista, mami vas mirisima i odličnom arapskom hranom… Pravo mesto na kojem ćete osetiti duh orijenta.

Dalje, šetalištem i bulevarom Korniš koji se proteže praktično od aerodroma, duž cele obale obale zaliva, stićićete do West Bay-a, finansijskog centra grada. Brojni šoping centri, moderni hoteli, restorani, poslovni oblakoderi… To je karakteristika ovog dela Dohe.

Najraskošniji deo Katara, naravno i Dohe, jeste „The Pearl“ – „Biser“.

Radi se o veštačkim poluostrvima i ostrvima, sa velikim lagunama, odnosno marinama, sa desetinama luksuznih stambenih kompleksa, desetinama restorana i barova, ultra luksuznih prodavnica, bioskopa, molova, sa vodenim kanalima koji presecaju stambene komplekse, mostićima i predivnim šetalištima…

Avio karte Beograd Doha možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Iz rezultata pretrage možete odabrati najeftiniju ponudu ili ponudu koja vam najviše odgovara, i na taj način ste na korak od ove destinacije.

Svakako će Vas Doha fascinirati, ali ovaj grad tek zadobija svoje prave konture jer se u njegovoj blizini grade potpuno novi gradovi koji će biti namenjeni turistima, a Doha i danas predstavlja ogromno gradilište sa čudesima moderne arhitekture.

Aerodrom Doha (DOH)

Međunarodni aerodrom u Dohi (DOH) je jedini putnički aerodrom u Kataru. Aerodrom je bivao sve popularniji i 2012. godine više od 21 miliona putnika koristilo je njegove usluge. Međunarodni aerodrom Hamad u Dohi je glavna baza katarske avio kompanije Qatar Airways.

Do izgradnje drugog terminala, postojeći terminal podeljen je u nekoliko velikih holova (concourse): A, B, C, D i E. Uzmite ove oznake u obzir prilikom planiranja putovanja. Dovršavanje drugog terminala planira se za početak takmičenja FIFA World Cup 2022. godine.

Godine 2016. na listi najprometnijih aerodroma na svetu zauzeo je 50. mesto.

Sa aerodroma do grada možete stići taksijem, autobusom, vozom ili ukoliko iznajmite automobil. Više informacija o transferu sa aerodroma do centra grada i obrnuto, možete pronaći na sledećem linku (ovde).
avio karte Beograd Doha

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Doha

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Doha. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Doha


Avio Kompanije za Doha (DOH)
Qatar

Ostale ponude avio karata


Magazin - Doha (DOH)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Katar avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji