avio karte
Beograd – Minsk

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – MinskObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Minsk na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Minsk (MSQ) kreću se od 175 € sa uključenim ručnim prtljagom i aerodromskim taksama.

Avio karte Beograd Minsk su u zavisnosti od sezone izuzetno tražene, te je Vašu besplatnu rezervaciju potrebno uraditi u formi iznad ovog teksta, barem pet nedelja pre planiranog putovanja. Najpovoljnije cene avio karte Beograd Minsk (MSQ) možete sebi obezbediti samo ukoliko ranije izvršite vašu besplatnu rezervaciju.

Letove između Beograda i Minska održava beloruska nacionalna avio kompanija „Belavia“! Tri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom i subotom. Takođe, ostalim danima, iz Beograda do Minska možete stići sa jednim presedanjem, najčešće u Beču ili Varšavi.

Najpovoljniju cenu avio karte Beograd Minsk (MSQ) možete isključivo dobiti samo ukoliko barem pet nedelja ranije izvršite Vašu besplatnu rezervaciju koristeći se rezervacionom formom koja se nalazi iznad ovog teksta.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Minsku

Minsk (blr. Мінск, rus. Минск) glavni je i najveći grad Republike Belorusije, administrativni centar Minske oblasti i Minskog rejona, sedište Zajednice Nezavisnih Država, najznačajniji politički, privredni, kulturni i naučni centar u zemlji. Smešten je na obalama reke Svislač u području Minskog pobrđa, gotovo u samom geografskom središtu Belorusije.
avio karte Beograd Minsk
U gradu živi oko 2 miliona stanovnika, dok u širem gradskom području živi preko 2,6 miliona ljudi, što čini oko četvrtine ukupne populacije u zemlji.

Prema legendi na obalama reke Svislač u jednoj kamenoj vodenici živeo je div Menes. Div je u svom kamenom mlinu mleo kamenje od kojeg je pekao hlebove kojim je hranio svoje podanike. Iako niko nikada nije video Menesa iz vodenice su se svake noći čuli krici, pesma i igra. U ponoć div je izlazio iz svoje vodenice i obilazio okolna sela otimajući ljude i pretvarajući ih u svoje vojnike i podanike. Međutim njegovi podanici su se pobunili i uz pomoć moćnog čarobnjaka zauvek proterali Menesa, a njegovu vodenicu spalili. U znak sećanja na diva Menesa ostalo je ime grada.

Istorija Minska je puna ratova i razaranja, Minsk je bio razaran više od 10 puta. Tačno vreme osnivanja nam je nepoznato, iako se grad prvi puta spominje u letopisu iz 1067. godine u kojem se opisuju međusobni sukobi knezova tadašnje Kijevske Rusije. Iste je godine Minsk osvojila i spalila vojska kijevskog kneza Izjaslava i njegovih saveznika.

Početkom XI. veka, Minsk se kao jedan od gradova Velike litvanske kneževine pretvara u važno središte raznih zanata i trgovine. Godine 1499. gradu je dodeljeno Magdeburško pravo — pravo srednjovekovnih gradova na samoupravu. Sredinom XVI veka u gradu se pojavljuju cehovi (udruženja srednjovekovnih zanatlija).

Sredinom XIX veka grad se razvio u veliko industrijsko i saobraćajno središte. Na to je najviše uticala industrijska revolucija u Rusiji i brza izgradnja železnice. Do 1900. Minsk je železnicom bio povezan s glavnim središtima Rusije, Ukrajine, Poljske i današnjim pribaltičkim zemljama. Tokom Drugog svetskog rata grad je okupirala nacistička Nemačka.

Za vreme trogodišnje okupacije Minska, nacisti su likvidirali više od 400.000 ljudi iz grada i okoline a napuštajući ga, grad su ostavili, po ko zna koji put u svojoj istoriji, u ruševinama i pepelu. Danas je Minsk grad sa prepoznatljivim velikim bulevarima i neboderima koji su stvarani u Sovjetsko vreme. Grad koji je prestonica države u Evropi kojom još uvek vlada čvrsta ruka diktatora.

Kupovinom avio karte Beograd Minsk, krećete sa aerodroma „Nikola Tesla“ i slećete u Minsk na međunarodni aerodrom koji je udaljen oko 40 km. Sa aerodroma je preporuka da se do centra Minska prevezete taksijem koji nije skup način prevoza. Po dolasku u Minsk, i smeštaju u neki od sasvim pristojnih hotela, počinje Vaša avantura upoznavanja sa ovim gradom.

Šta videti u Minsku?

Prvo što ćete primetiti u ovom gradu je besprekorna čistoća zbog koje se ovaj grad smatra najčistijom prestonicom Evrope. Budite spremni na jednu dugu šetnju, jer je to i najbolji način da upoznate belorusku prestonicu.

Vaše razgledanje počnite od veličanstvenog trga Pobede na kojem se nalazi obelisk visok 38 metara. Ovde je i večiti plamen koji gori od 1954. godine, kao i ulaz u metro, koji je impresivan. Trg se pre zvao Lenjinov, a na njemu se nalaze zgrade Univerziteta, Vlade, Pošte i podzemni šoping centar.

Svakako, poglede će Vam privući divno zdanje Nacionalne Opere i Baleta Belorusije koji su otvoreni još 1933. godine. Zgrada je u stilu konstruktivizma, a godišnje se ovde održi 240 predstava. Za zabavu je zadužen Beloruski državni cirkus. Bio je prvi u SSSR, veoma cenjen, i neprestano je na turnejama. Nastupaju pravi umetnici, a karte se kupuju mesecima unapred.

U Minsku postoji mnoštvo pravoslavnih hramova, a u samom centru kraj reke Svislač je Crkva Svetog duha. Lepa je i Crkva Marije Magdalene, sa okruglim kupolama. Najstarija je Crkva Svetog Petra i Pavla, iz 1612. godine. Crkva Svetog Simeona i Helene (poznatija kao katolička crkva) jedna je od najslikanijih građevina. Komunisti su je pretvorili u bioskop i filmski studio.

Tu je i čudesno ostrvo suza, Nacionalna Biblioteka, i još mnogo toga… Opustite se u nekom od divnih restorana u centru Minska i uživajte u neobičnim jelima beloruske kuhinje.

Dobrodošli u Minsk!

Aerodrom Minsk (MSQ)

Međunarodni aerodrom u Minsku, udaljen je oko 40 km od centra grada. Najprometniji je aerodrom u Belorusiji i sedište je nacionalne Beloruske avio kompanije “Belavia“.

Sa aerodroma do centra grada možete doći taksijem, autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).
avio karte Beograd Minsk

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Minsk

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Minsk. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Minsk


Avio Kompanije za Minsk (MSQ)

Ostale ponude avio karata


Magazin - Minsk (MSQ)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Belorusija avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji