avio karte
Beograd – Tel Aviv

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – Tel AvivObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Tel Aviv na vreme

Najjeftinije avio karte Beograd Tel Aviv (TLV) se kreću od 199 € za povratno putovanje sa uključenim ručnim, kabinskim prtljagom.

Tel Aviv je jedna od najprodavanijih destinacija za letove iz Beograda, te je potrebno da Vašu potpuno besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Tel Aviv izvršite i do pet nedelja pre planiranog putovanja.

Najjeftinije avio karte Beograd Tel Aviv (TLV) možete obezbediti ukoliko pratite promocije na našem sajtu.

Iz Beograda do Izraela i Tel Aviva možete doći ili direktnom linijom naše nacionalne avio kompanije „Air Serbia“, koja saobraća nekoliko puta nedeljno na relaciji Beograd Tel Aviv (TLV), ili sa presedanjem u jednoj od evropskim metropola, poput Beča, Frankfurta, Minhena, Moskve…

Često je najjeftinija opcija za avio karte Beograd Tel Aviv upravo ta koja podrazumeva jedno presedanje i nešto duže čekanje na tranzitnom aerodromu.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Tel Avivu

Tel Aviv-Yafo je izraelski grad na obali Sredozemnog mora. Šire područje, koje se proteže dužinom od 14 km obalom Mediterana, obuhvata zasebne opštine sa približno 3,8 miliona stanovnika. Po broju stanovnika Tel Aviv je drugi po veličini grad u Izraelu, posle Jerusalima, sa oko 400.000 stanovnika.

avio karte Beograd Tel Aviv
Do 20. veka, istorija ovog područja je zapravo istorija drevnog lučkog grada Jafe, a moderni Tel Aviv je osnovan 1909. godine, kad je ovo područje kupljeno od beduina. Grad je dizajniran kao primer grada-vrta s lepim kućama sa vrtovima i javnim zgradama oko velikog parka u sredini. Gradnja je brzo počela, te je 1910. godine nastala prva četvrt kao Tel Aviv, što na hebrejskom znači “Brdo izvora”.

Nakon Prvog svetskog rata usledio je talas imigracije, i mnogi su evropski arhitekti Jevreji došli u grad. Godine 1925. osnovan je fakultet arhitekture „Technion“. 1930-ih su prvi arhitekti sa ovog fakulteta imali priliku graditi mnoge kuće i poslovne zgrade u Tel Avivu.

Te građevine su građene u duhu evropskog funkcionalističkog stila, bez ukrašavanja, i sa mnogim inovacijama u klimatizaciji. Tel Aviv iz tog vremena je najveći muzej arhitekture na otvorenom, svetski poznat kao “Beli grad” i UNESCO-va svetska baština.

Rastom, grad je ubrzo obuhvatio u to vreme većinski arapsku Jafu. Tokom rata koji je usledio nakon proglašenja nezavisnosti Izraela (1948.) Tel Aviv je bio glavni grad Izraela i privremeno mesto zasedanja izraelskog parlamenta.

Tel Aviv i Jafa su 1950. godine spojeni u jednu upravnu jedinicu, a dve godine kasnije Jerusalim postaje sedište Izraela. No, u Tel Avivu su dugo ostala mnoga ministarstva, što je svakako uticalo na njegov privredni procvat.

Međunarodni aerodrom u Tel Avivu nosi ime „Ben Gurion“ i nalazi se nekih 20 km jugoistočno od središta Tel Aviva. Budući da Jerusalim nema svoj aerdrom, ovo je svakako glavna tačka na koju svi oni koji krenu put Izraela stižu. A sa aerodroma brzo i lako stižete do Tel Aviva, ili Jerusalima, i po smeštaju u hotel, pravac fantastična plaža, ili u istraživanje „belog grada“.

Šta videti u Tel Avivu ?

Iako je Tel Aviv od Jerusalima udaljen samo jedan sat, malo toga u njemu odaje da se nalazi u Svetoj zemlji. Dovoljno je samo reći da ga nazivaju Majamijem Bliskog istoka, sasvim sigurno zbog nove arhitekture po kojoj je u svetu poznat.

Izraelci u šali kažu da se „u Haifi radi, u Jerusalimu moli, a u Tel Avivu zabavlja“. I zaista je tako! To Vam bude odmah jasno čim se nađete u Tel Avivu.

Zaista, ovo je grad zabave, divne plaže oko koje se tokom letnjih meseci okuplja dosta ljudi uživajući u suncu, pesku, zabavi na svakom koraku.

Ukoliko ste ljubitelj starih gradova, onda morate Vaš obilazak Tel Aviva da započnete iz njegovog starog dela, luke Jafa. Po legendi, grad je dobio naziv po Jafetu, jednom od trojice Nojevih sinova, koji je osnovao grad.

Naravno, Jafa se obilazi pešice, te Vam preporučujemo da odmah odete do parka “Hapisga Garden” gde se nalazi fantastičan vidikovac na Tel Aviv. Tu se takođe nalazi i bela kapija “Gate of faith”, kao i kapija Ramzesa II.

Kada se spustite u donji grad, sa vidikovca, naićićete na drveni most želja. Zamislite je, i ostvariće Vam se… Tako barem predanje kaže.

U Jafi se nalazi dosta hrišćanskih crkvi, od kojih je najlepša crkva Svetog Petra. I naravno, nas odmah ime ovog grada podseti na naš keks „Jafa“ koji je upravo dobio ime po ovom gradu, jer se za njega koristila isključivo pomorandža iz Jafe.

Danas na svakom koraku se možete osvežiti u Jafi sa ceđenim sokom od pomorandže. Iz stare jafe, pravac centar Tel Aviva i divnog bulevara Rotšild koji po sredini ima sjajnu pešačku stazu, a po njemu ćete pronaći divne kafiće za predah i uživanje.

Posetite kvart “Neve Tzedek” poznat po slikarima i pesnicima, doživite „beli grad“ na pravi način, i zađite po malo i po gradskim pijacama, noćnim klubovima, šoping centrima. Sasvim sigurno ćete uživati u Tel Avivu.

Šalom Tel Aviv!

Aerodrom Tel Aviv (TLV)

Međunarodni aerodrom Ben Gurion (TLV), glavni izraelski međunarodni aerodrom, nalazi se oko 20 kilometara jugoistočno od Tel Aviva. Oko 75 avioprevoznika leti sa aerodroma koji ima direktne linije ka odredištima širom Evrope, Afrike, Azije i Severne Amerike. Ima tri piste i dva terminala i tokom 2014. je imao 14,2 miliona putnika.

Od usluga na aeorodromu tu su prodavnice, restorani i fast fud, bankomati, besplatan Wi-Fi internet, medicinske klinike i sinagoge. Međunarodni aerodrom Ben Gurion od prevoza ima taksi, limuzine, međugradske autobuse, šatlove, uslugu deljene vožnje, kao i izralesku železnicu. Nekoliko rent a car kompanija se nalazi na aerodromu.

avio karte Beograd Tel Aviv

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Tel Aviv

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Tel Aviv. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Tel Aviv


Avio Kompanije za Tel Aviv (TLV)
Air Serbia
Aegean
Arkia
El Al Israel Airlines

Ostale ponude avio karata


Magazin - Tel Aviv (TLV)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Izrael avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji