avio karte
Beograd – Bazel

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – BazelUkratko o Bazelu

Bazel se nalazi u srcu Evrope i  treći je po veličini grad u Švajcarskoj. U Bazelu se govori regionalni švajcarski nemački dijalekt, poznat kao Baslerditsch. Grad leži na obalama Rajne, koja je komercijalni kanal koji odvaja Kleinbasel od Grossbasel.

Švajcarski grad je središte trougla koji čine Francuska, Nemačka i Švajcarska i prostire se između švajcarske Jure, nemačke Švarcvald-a i Vogeza u Alzasu.

Avio karte Beograd Bazel
Bazel šetalište pored rajne Image by Albrecht Fietz from Pixabay

Ono po čemu je Bazel dobro poznat to je hemijska i farmaceutska industrija. U Bazelu sedište imaju Hofmann-La Roche i Novartis.

Grad Bazel je poznat i po raznovrsnoj kulturnoj sceni, pogotovo u umetnosti i pozorištu, pa je poznat i po imenu ”kulturna prestonica Švajcarske”.

Ovde možete uživati u impresivnoj ponudi umetničkih galerija, operskih kuća, pozorišta i muzeja, i mnoge od njih imaju međunarodnu reputaciju.

Kada je najbolje vreme da se poseti Bazel?

Bazel ima 300 sunčanih dana godišnje. Ipak, idealno vreme za posetu Bazelu je od sredine maja do kraja juna, i od sredine avgusta do kraja oktobra. Bazel je najtopliji grad u Švajcarskoj obzirom da se nalazi u dolini Rajne. Najhladniji mesec je januar a najtopliji jun.
Turistička sezona praktično traje od maja do oktobra, kada je najbolje da posetite ovaj grad, s tim što je potrebno da na vreme rezervišete Vaše avio karte Beograd Bazel i smeštaj.

Jeftine avio karte Beograd Bazel

Jeftine avio karte Beograd Bazel možete dobiti u vreme kada nema velikih događaja, manifestacija, verskih i državnih praznika.

Jeftina avio karta Beograd Bazel, može se obezbediti ako pratite na našem sajtu promocije i prijavite se na naš newsletter kako bi na vreme dobili informaciju o promocijama avio kompanija koje lete za Bazel.

Kada da kupim karte Beograd Bazel ?

Avio karte Beograd Bazel, zbog velike potražnje je najbolje rezervisati minimum 4-5 nedelja pre planiranog putovanja.

Ukoliko putujete  u vreme praznika ili velikih manifestacija preporučujemo vam da hotelski smeštaj, koji je tad skuplji, i let za Bazel, odnosno avio karte Beograd Bazel rezervišete barem nekoliko meseci ranije.

Let Beograd Bazel zeleni tramvaj

Promotivna cena avio karte Beograd Bazel

Tokom promotivnog perioda avio karta Beograd Bazel kreće se oko 60 evra sa uključenim ručnim prtljagom od 8 kg.

Imajte u vidu da je tokom trajanja promocije broj mesta i period putovanja ograničen za avio karte Beograd Bazel.

Cena avio karte Beograd Bazel

Redovna cena avio karte Beograd Bazel takođe se kreće oko 60 eura. Kompanije Wizz Air i Easy Jet su uspostavile nove letove, po promotivnim cenama do daljnjeg. U tu cenu uključen je samo ručni prtljag do 8kg.

Za prtljag koji se čekira potrebno je izvršiti doplatu koja zavisi od avio kompanije koja obavlja let Beograd Bazel.

Avio karta Beograd Bazel u jednom pravcu

Najpovoljnija cena avio karte Beograd Bazel u jednom pravcu je sa avio kompanijom Wizz Air i Easy Jet i  kreće se od 45 eura. U cenu je uključen samo ručni prtljag, Ovaj let za Bazel je direktan.

Povratna avio karta Beograd Bazel cena

Cena povratne avio karte Beograd Bazel najpovoljnija je preko kompanije Wizz Air i Easy Jet i iznosi 60 eura. U cenu je uključen samo ručni prtljag. Ovaj let za Bazel je na direktnoj liniji.

Kako da rezervišem avio karte Beograd Bazel ?

Vaše avio karte Beograd Bazel možete rezervisati na tri načina.

 • Možete napraviti online rezervaciju
 • Možete nas pozvati telefonom na naše brojeve
 • Možete nas posetiti u našoj poslovnici na adresi Jevrejska 10 u Novom Sadu.

Online rezervacija avio karte Beograd Bazel

U svakom trenutku na našem sajtu možete napraviti besplatnu online rezervaciju avio karte Beograd Bazel. Popunjavanjem forme u vrhu strane sistem će izbaciti raspoložive letove za unete termine putovanja.

Telefonska rezervacija avio karte Beograd Bazel

Ukoliko želite da napravie telefonsku rezervaciju avio karte Beograd Bazel slobodno nas pozovite telefonom na naš mobilni telefon +381 62 42 42 84 ili na besplatni telefonski broj 0800 400 104. Takodje, dostupni smo i preko Vibera i Whatsapp-a.

Avio karte Beograd Bazel sajam
Zgrada sajma u Bazelu / Image by Manoj Roy from Pixabay

Pitanja i odgovori za avio karte Beograd Bazel

U nastavku se nalaze najčešća pitanja i odgovori vezani za let Beograd Bazel: Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili odgovor vezano za avio karte Beograd Bazel slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme ili nas pozovite telefonom na broj +381 62 42 42 84 ili 0800 400 104.

Koliko košta online rezervacija avio karte Beograd Bazel ?

Online rezervacija za let Beograd Bazel je besplatna. Takodje besplatna je i telefonska rezervacija avio karte Beograd Bazel.

Koliki je rok za uplatu avio karte Beograd Bazel ?

Po izvršenoj rezervaciji avio karte Beograd Bazel primićete na email instrukcije za uplatu avio karte. U instrukcijama je naznačen rok za uplatu koji je najčešće 24h. Savetujemo vam da uplatu izvršite u što kraćem roku.

Da li moram da otkažem moju rezervaciju avio karte Beograd Bazel ?

Vaša rezervacija može biti aktivna samo odredjeno vreme 24-48 sati za većinu letova (za neke promotivne letove i kraće od 24 sata). Po isteku tog vremenskog limita vaša rezervacija avio karte Beograd Bazel biće otkazana.

Da li mogu da promenim avio kartu Beograd Bazel ?

Vaša avio karta Beograd Bazel može biti promenjena u svakom trenutku po važećem pravilniku avio kompanije. Naravno kako bi troškovi promene bili što niži, savetujemo vam da Vašu avio kartu za let Beograd Bazel promenite pre početka putovanja ukoliko je moguće.

Da li mogu da vratim novac od avio karte Beograd Bazel ?

Ukoliko želite da otkažete vaše putovanje, vaš novac biće vraćen u skladu sa pravilima tarife Vaše avio karte Beograd Bazel. Najćešće je u pitanju samo iznos aerodromskih taksi.

Da li mi treba putno osiguranje za let Beograd Bazel ?

Ukoliko već imate avio kartu za let Beograd Bazel, preporučujemo vam da kupite i osiguranje. Na našem sajtu postoji opcija za online kupovinu putnog osiguranja uz opciju koja pokriva i lečenje od bolesti izazvane COVID-19 visurom.

Da li je prtljag uključen u cenu avio karte Beograd Bazel?

Najčešće je u cenu avio karte Beograd Bazel uključen samo ručni prtljag maksimalne težine do 8kg. Uz doplatu postoji opcija kupovine prtljaga koji se predaje maksimalne težine do 23 kilograma u jednom komadu (1 kofer ili jedna torba).

Cena prtljaga zavisi od avio kompanije koja obavlja let Beograd Bazel.

Više informacija o prtljagu pogledajte na linkovima Čekirani Prtljag i Ručni Prtljag

Avio karta Beograd Bazel katedrala i Rajna
Bazel pogled na katedralu i na reku Rajnu / Image by Photo-pixler from Pixabay

Da li postoji direktan let Beograd Bazel?

Trenutno postoji direktan let Beograd Bazel i obavlja ga avio kompanija EasyJet i Wizz Air. Obe kompanije obavljaju letove tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom. Avio karte Beograd Bazel mogu se kupiti preko našeg sajta.

Popunite formular u vrhu strane i proverite cene za Vaše putovanje.

Obzirom da se radi o low cost avio kompanijama direktan let EasyJet ili Wizz Air Beograd Bazel može biti ukinut u odredjenom periodu godine.

Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Bazel ?

Trenutno za Bazel lete  Wizz AirAir Serbia, Easy JetLufthansa, Swiss, Austrian Airlines, i druge. Trenutno samo avio kompanije Wizz Air i EasyJet imaju direktan let Beograd Bazel.

Koliko traje let Beograd Bazel ?

Direktan let Beograd Bazel traje tačno 2 sata. Letovi sa jednim presedanjem traju od 3 sata i 25 minuta pa i duže u zavisnosti od avio kompanije.

Direktni letovi Beograd Bazel

Trajanje leta: 2h 00m+ / avio kompanija: Wizz Air
Trajanje leta: 2h 00m+ / avio kompanija: Easy Jet

Letovi Beograd Bazel sa jednim presedanjem

Trajanje leta: 3h 25m+ / avio kompanija: Austrian / presedanje Beč
Trajanje leta: 3h 35m+ / avio kompanija: Lufthansa / presedanje Frankfurt

Let Beograd Bazel stari deo grada
Bazel stari deo grada / Image by Birgit Böllinger from Pixabay

Letovi za Bazel iz okruženja

Letovi za Bazel iz Zagreba

Letovi za Bazel iz Zagreba u jednom smeru kreću se od 113 eura. Cena povratne avio karte za Bazel iz Zagreba kreće se od 157 eura. U oba slučaja prevoznik je KLM. Let je sa jednim presedanjem u Amsterdamu, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Bazel iz Sarajeva

Let u jednom pravcu Sarajevo Bazel kreće se od 112 eura sa presedanjem u Istanbulu, preko avio kompanije Pegasus. U ovu cenu je uračunat prtljag od 20 kg.

Cena povratnog leta Sarajevo Bazel kreće se od 136 eura sa avio kompanijom Austrian Airlines sa jednim presedanjem u Beču i u ovu cenu je uračunat samo ručni prtljag od 8 kg.

Letovi za Bazel iz Podgorice

Cena povratne avio karte Podgorica Bazel kreće se od 187 eura, a prevoznik je Austrian Airlines. Let je sa jednim presedanjem Beču, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Let u jednom pravcu je oko 157 eura sa kompanijom Turkish Airlines, i presedanjem u Istanbulu. U ovu cenu je uračunat prtljag od 30kg.

Letovi za Bazel iz Skoplja

Cena avio karte Skoplje Bazel u jednom pravu kreće od 121 euro sa prevoznikom Pegasus i jednim presedanjem u Istanbulu. U cenu je uključen prtljag od 20kg. Cena povratne avio karte Skoplje Bazel preko avio kompanije Austrian Airlines kreće se od 176 eura.

Let je sa jednim presedanjem u Beču, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Bazel iz Budimpešte

Let u jednom pravcu iz Budimpešte za Bazel kreće se od 40 eura sa kompanijom EasyJet, a cena povratnog leta je od 65eura sa avio kompanijom Wizz Air. U pitanju je direktan let, a u cenu je uključen samo ručni prtljag.

Letovi za Bazel iz Sofije

Za let iz Sofije do Bazela potrebno je izdvojiti 57 evra, sa prevoznikom Wizz Air, dok se cena povratne avio karte kreće od 86 eura, sa istim prevoznikom. U cenu je uključen samo ručni prtljag. Let je direktan.

Aerodromski transfer za let Beograd Bazel

Svi naši putnici koji su kod nas kupili avio karte Beograd Bazel imaju opciju po povlašćenim cenama na našem sajtu da rezervišu aerodromski transfer sa vaše adrese u Novom Sadu i okolini do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

Postoji mogućnost transfera samo u jednom pravcu.

Bazel opšte informacije

Valuta: Euro – EUR
Vremenska zona: GTM +1 (kao i kod nas)
Struja: 220 Volti
Utičnica za struju: TIP C (kao i kod nas)
Pozivni broj za zemlju: +41
Populacija: oko 190.000
Udaljenost aerodroma od centra grada: 4 km
Metro sa aerodroma: NE
Voz sa aerodroma: NE
Shuttle Bus: Da
Direktan let: Da

Avio karte Beograd Bazel katedrala
Bazel katedrala / Image by Albrecht Fietz from Pixabay

Bazel

U nastavku za sve one koji žele da posete Bazel, daćemo par saveta gde mogu da izađu, šta dobro da pojedu i naravno šta ne bi trebalo da propuste u ovom gradu.

Bazel 5 najboljih turističkih atrakcija

 1. Basel Minster – prelepa crkva Minster u gotičkom stilu, sagrađena u 11.veku,  smeštena na Minster Hill-u, Adresa: Münsterpl. 9, 4051 Basel, za sve informacije posetite stranicu baslermuenster.ch/
 2. Market Place ( Marktplatz )- velika poznata živopisna tržnica, koja radi svakodnevno i praznik je za sva čula, Adresa: Marktpl., 4001 Basel. Za sve informacije posetite stranicu bs.ch/Portrait/maerkte
 3. Basel Rathaus – Gradska kuća u Bazelu, gotička građevima sagrađena početkom XVI veka, u srcu Trga Marktplatz očarava svojom lepotom. Adresa: Marktpl. 9, 4001 Basel za više informacija posetite stranicu Basel Rathaus
 4. Museum of Art – Muzej Umetnosti, nalazi se na St Alban-Graben, u muzeju Kunstmuseum i izlaže impresivnu kolekciju velikih majstora i savremenih dela. Adresa: St. Alban-Graben 16, 4051 Basel. Za više informacija, posetite link kunstmuseumbasel.ch/
 5. Augusta Raurica –  najveći švajcarski arheološki park, muzej na otvorenom iz rimskog doba, koji je smešten malo južnije od grada. Adresa: Giebenacherstrasse 17 CH-4302 AugstZa više informacija, posetite link augustaraurica.ch/
let Beograd Bazel rathaus
Bazel gradska kuća (Rathaus) / Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Bazel 5 najboljih mesta za izlazak

 1. Bar Rouge ( koktel bar & club) – veoma popularno mesto koje se nalazi na visini preko 100 metara, odakle se pruža predivan pogled na grad. Objekat ima moderan enterijer, i fantastične DJ-eve i preko dana i uveče. Četvrtkom je klabing veče, a petkom su  večeri diskoteke i salse. Takođe ovde možete učestvovati u radionicama pravljenja koktela ili uzimati časove salse. Adresa: 10 Messeplatz, Basel, Basel-Stadt, 4058, Za više informacija, posetite sledeći link barrouge.ch/de/
 2. Consum Basel ( wine bar ) – ovaj vinski bar nalazi se u mirnoj ulici u starom gradu Bazela, blizu reke Rajne. Ovaj sofisticirani bar nudi preko 100 vrsta vina iz cele Evrope, te privlači brojne i domaće i strane turiste. Odlično mesto za druženje sa meštanima, uz čašu dobrog vina. Adresa: 19 Rheingasse, Basel, Basel-Stadt, 4058,  Za više informacija, posetite sledeći link consumbasel.ch/de/weinbar/
 3. Club 59 ( dance club ) -tradicionalno mesto koje postoji od 1959 godine, nalazi se u srcu Bazela, od 1959 godine.  Club 59 je izuzetno specifičan jer je uneo umetnost  i kulturu u svoj koncept, te se ovde održavaju mnoge manifestacije tog tipa. Adresa: 33 Steinenvorstadt, Basel, Basel-Stadt, 4051, Za više informacija, posetite sledeći link club59.ch/
 4. Bird’s Eye ( Jazz Club ) – Za ljubitelje džeza, sjajan džez klub u starom delu grada, koji nudi odličnu muziku i akustiku, i dobru zabavu Adresa: Kohlenberg 20, 4051 Basel. Za više informacija, posetite sledeći link birdseye.ch/
 5. Volkshaus Basel ( Pub ) -je pivnica i bar, koja ima istovremeno klasičan i moderan stil. Uživaćete u elegantnom enterijeru bara i tradicionalnom vrtu piva. Pored žive muzike lokalnih DJ-eva tu su i brazilsko džez veče ili veče posvećeno bluz muzici. Adresa: 12-14 Rebgasse, Basel, Basel-Stadt, 4058. Za više informacija, posetite sledeći link /volkshaus-basel.ch/

Bazel 5 najboljih restorana

 1. Cheval Blanc By Peter Knogl – ovde možete uživati u zapanjujućim kreacijama francuske kuhinje i hrane koja je ovde više puta nagrađivana. Ovo mesto spada u red najvećih i najboljih svetskih restorana. Nalazi se u najvećem hotelu Bazela, Grand hotelu Les Trois Rois. Ekskluzivna vinska karta sadrži retka imena, kao i vina čije ime nosi restoran. Adresa: Blumenrain 8 | 4001 Basel. Za više informacija, posetite sledeći link lestroisrois.com/en
 2. Schlüsselzunft – ovaj istorijski restoran koji ima svoju divnu priču, nalazi se u srcu starog grada. Do skoro je služila samo braću cehova, gde su večerali ili imali proslave u elegantnoj cehovskoj sobi, kao i dvorišnom bistrou i baru u atrijumu. Danas je ovo mesto dostupno svima lepom u istorijskom ambijentu. Jelovnik je baziran na međunarodnoj ishrani i sastoji se od širokog spektra ribljih jela. Adresa: Freie Str. 25, 4001 Basel. Za više informacija, posetite sledeći link schluesselzunft.ch/de/
 3. Noohn – ovaj azijski restoran je ogroman objekat za večeru opremljen u modernom, urbanom stilu. U središtu objekta je Sushi bar, gde se sveža jela pripremaju pred gostima. Takođe postoji izvrstan a la carte restoran, ili ako želite aperitiv ili piće posle obroka, možete uživati na terasi Roof Top Terrace Bar and Lounge koji nudi neverovatan pogled na Bazel. Adresa: Henric Petri-Strasse 12, 4051 Basel. Za više informacija, posetite sledeći link noohn.ch/
 4. Bel Etage – prefinjeni restoran koji  nudi klasičnu švajcarsku kuhinju u klasičnom ambijentu, sa kombinacijom  međunarodnih sastojaka. Ovde možete uživati u zaista finoj kuhinji sa majstorskim kulinarskim sezonskim jelima. Objekat poseduje četiri sobe istorijskog hotela Teufelhof, dok su zidovi oslikani modernom umetnošću. Kada je lepo vreme, možete uživati na terasi. U vinoteci možete kupiti vina koja su vam se najviše svidela da ih ponesete kući. Ne propustite kolica za sir za desert. Adresa: Leonhardsgraben 49Basel, Basel-City 4051. Za više informacija, posetite sledeći link teufelhof.com/en/eating-drinking/restaurant-bel-etage/
 5. Chez Donati – je tradicionalni italijanski restoran koji nudi već 60 godina izbor najboljih piemontskih kuhinja i poznat je po antipasti i divnim dezertima. Nema modernu kuhinju ali će te se oduševiti izborom klasičnih testenina, ribe i mesnih jela. Atmosfera je takođe tradicionalna i elegantna. Uživajte u hrani sa pogledom na Rajnu.  Objekat takođe raspolaže mestima za terasu na obali. Adresa: St. Johanns-Vorstadt 48 Basel, Basel-City  4056. Za više informacija, posetite sledeći link  lestroisrois.com/en/restaurants/chez-donati

Aerodrom Bazel BSL

EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg – je međunarodni aerodrom koji se nalazi nepunih 4 km od Bazela, i nalazi se na teritoriji francuske u mestu Sent Luis i u blizini Švajcarske i nemačke granice. Ovaj aerodrom opslužuje Bazel u Švajcarskoj, Mulhouse u Francuskoj i Freiburg u Nemačkoj. Ovaj aerodrom je vrlo neobičan jer ga vode dve države, Francuska i Švajcarska. Iako je u Francuskoj, terminal aerodroma je  podeljen na francuski i švajcarski sektor, kako bi se omogućilo poštovanje procedura ulaska za obe zemlje.

Za više informacija o dolaznim i odlaznim letovima sa aerodroma Bazel BSL pogledajte link Bazel aerodrom dolasci i odlasci.

Avio karte Beograd Bazel aerodrom
Aerodrom Bazel / Image by Martin Moser from Pixabay

Dolazak i odlazak sa aerodroma Bazel BSL

Bazel aerodrom – EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg,  Adresa: 68300 Saint-Louis, Francuska

Aerodrom Bazel BSL – Autobus

Od aerodroma EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg do centra Bazela možete stići autobuskom linijom 50 (BVB Bus Line ) do glavne železničke stanice ( Basel SBB ), za malo više od 20 minuta. Od aerodroma do železnice Bazela imate 8 stanica. Odatle do centra grada možete prošetati ili uzeti tramvaj, ili voz do bilo kog drugog grada. Autobus se nalazi ispred aerodromskog terminala u švajcarskom sektoru (nivo 2).
Cena karte je oko 3.10 CHF a karte možete kupiti u kabinama BVB u terminalu ili na stanici Basel Bahnhof SBB.

Takođe možete sa švajcarskog sektora uzeti taksi do Basela koji košta oko 50 CHF

Više informacija možete naći na sajtu javnog prevoza Basel Bahnhof Sbb sa rasporedom vožnji moovitapp.com/index/en/public_transit-line-50-Basel

Aerodrom Bazel BSL – Rent-A- car

Na aerodromu Basel i dolaznim terminalima postoje mnogobrojne rent-a-car agencije. Preporučujemo da vašu rezervaciju vozila izvršite online pre puta kako bi skratili vreme boravka na aerodromu i dobili bolju cenu za najam vozila.

Sedišta agencija za iznajmljivanje automobila se nalaze u zgradi terminala. Postoji i mogućnost rezervacije vozila unapred na sajtu aerodroma. Na ovom linku pogledajte koje su rent-a-car kuće prisutne na aerodromu autoeurope.com/car-rental-basel-airport/

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Basel
Ukratko o Bazelu
Kada je najbolje vreme da se poseti Bazel?
Jeftine avio karte Beograd Bazel
Kada da kupim karte Beograd Bazel ?
Promotivna cena avio karte Beograd Bazel
Cena avio karte Beograd Bazel
Avio karta Beograd Bazel u jednom pravcu
Povratna avio karta Beograd Bazel cena
Kako da rezervišem avio karte Beograd Bazel ?
Online rezervacija avio karte Beograd Bazel
Telefonska rezervacija avio karte Beograd Bazel
Pitanja i odgovori za avio karte Beograd Bazel
Da li postoji direktan let Beograd Bazel?
Koje avio kompanije obavljaju let Beograd Bazel ?
Koliko traje let Beograd Bazel ?
Letovi za Bazel iz okruženja
Aerodromski transfer za let Beograd Bazel
Bazel opšte informacije
Bazel
Aerodrom Bazel BSL
Dolazak i odlazak sa aerodroma Bazel BSL

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Bazel. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Bazel


Avio Kompanije za Basel (MLH)
Wizz Air
Easyjet

Ostale ponude avio karata


Magazin - Basel (MLH)

  Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


  Pogledajte ostale ponde avio karata:


  Magazin: Švajcarska


  Švajcarska avio karte

  Putno osiguranje

  Destinacije na promociji