avio karte
Beograd – Tirana

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – TiranaObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Tirana na vreme

Najjeftinija cena avio karte Beograd Tirana (TIA) se kreće od 99 € za povratno putovanje i uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Ovu najnižu cenu avio karte za Tiranu možete dobiti samo ukoliko Vašu besplatnu rezervaciju avio karte uradite nekoliko nedelja pre planiranog putovanja.

Iako avionske karte za Tiranu ne spadaju u red najtraženijih, postoje sezone kada je sasvim drugačije, te Vam preporučujemo da na vreme isplanirate Vaše putovanje i da uradite besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Tirana u rezervacionoj formi koja se nalazi iznad ovog teksta. Samo ukoliko Vaše avio karte Beograd Tirana kupite ranije, možete sebi obezbediti i najpovoljniju tarifu.

Preporučujemo da uradite Vašu besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Tirana nekoliko nedelja pre planiranog putovanja, i tako ćete ovu avio kartu Beograd Tirana (TIA) dobiti po najjeftinijoj tarifi.

Do Tirane iz Beograda leti nekoliko puta nedeljno u direktnom letu naša nacionalna avio kompanija „Air Serbia“. Upravo ti, direktni letovi Beograd Tirana su i najjeftinija opcija za odlazak u Tiranu (TIA).

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Tirani

Tirana je prestonica Republike Albanije, grad u kojem živi oko 400.000 stanovnika, dok u širem području živi još oko 250.000 stanovnika. Najveći je i najvažniji grad Albanije. Osnovana je 1614. godine, a glavnim gradom Albanaca postaje tek 1920. godine.
avio karte Beograd Tirana
Car Justinijan I. Veliki je 520. godine izgradio dvorac na ovom prostoru koji se zvao Tirkan. Početkom 16. veka jedan katolički misionar i naučnik, u knjizi o albanskom junaku Skenderbegu navodi područje Tirane kao maleno selo.

Prema prvi zapisima Osmanskog carstva iz 1431., Tirana se sastojala od 60 naseljenih područja i 7300 stanovnika. Osmanski general Sulejman Bargjini je 1614. osnovao grad sa džamijom, komercijalnim centorm i hamamom.

Grad se nalazio uz vežne trgovačke-karavanske puteve, te je njegovo značenje brzo raslo do ranog 19. veka.

U prvoj polovini 20. veka u gradu na njegovom uređenju rade italijanske arhitekte, koje posebno uređuju prostor oko centralnih gradskih trgova.

Na žalost, komunistički režim koji je preuzeo vlast u Albaniji nakon Drugog svetskog rata, uništio je stare orijentalne ambijente Tirane, izgradivši niz socijalidealističkih zdanja koja se apsolutno ne uklapaju ni dan danas u istorijsko jezgro Tirane.

No, možda upravo ta epoha vladavine komunista i dikatora Envera Hodže, danas najviše privlači strane turiste koji dolaze u Tiranu tragajući za tim pričama o strahovladi jednog od najvećih tiranina u istoriji čovečanstva.

Vaš dolazak u Tiranu je na međunarodni aerodrom „Majke Tereze“ koji se nalazi nekoliko kilomatara udaljen od grada. Do centra grada brzo, lako i veoma jeftino ćete stići sa aerodroma, a nakon smeštaja u neki od hotela u istorijskom jezgru, možete odvojiti par sati da se upoznate sa Tiranom.

To će Vam biti dovoljno za ovaj grad.

Šta videti u Tirani ?

Obilazak grada morate započeti, a tu ćete ga i završiti, sa Skenderbegovog trga na kojem upravo dominira kolosalna statua konjanika, čuvenog Skenderbega, borca za slobodu tokom turskih osvajanja ovih prostora.

Na samom trgu nalazi se Sahat kula na koju možete i da se popnete i da sagledate malo urbanistički prostor trga i sa visine, a kraj kule se nalazi jedna od najlepših i najvažnijih džamija u Albaniji, Etem-begova džamija izgrađena 1821. godine, simbol otomanske dominacije od 500 godina nad ovim prostorima.

U samom vrhu trga nalazi se Muzej nacionalne istorije iz 1981, sa sjajnim mozaikom koji predstavlja Albance kroz istoriju, sagrađen je u tipičnom grandioznom stilu komunističkih diktatora.

Vladine zgrade na suprotnom kraju trga su iz ’30.-ih godina prošlog veka kada je Albanijom vladao Kralj Zog, a bulevar koji vodi od trga napravljen je za vojnu paradu italijanskih fašista koji su Albaniju okupirali tokom Drugog svetskog rata.

Budući da je Skenderbegov trg fokalna tačka Tirane, on predstavlja izduženi prostor, dosta dug, koji preko pomenutog bulevara vodi ka susednom trgu Majke Tereze iza kojeg se nalazi divni park sa veštačkim jezerom.

Uz put ćete proći kraj tzv. Bloka, koji je tokom vladavine Envera Hodže bio zatvorenog tipa, i gde obični smrtnici nisu mogli da priđu. Naravno, ceo blok je prepun divnih vila. Svakako će Vam pažnju privući i neugledna betonska piramida, mauzolej Envera Hodže.

Tokom Vašeg boravka u Tirani, najbolje ćete se provesti uveče, jer je grad izuzetno živ i prepun je veoma elegantnih restorana i sjajnih kafića.

Takođe, ako ste ljubitelj šopinga, Tirana je pravi mali raj za Vas. Preporučujemo Vam najveći gradski šoping centar „Toptani“.

Želimo Vam lep boravak u Tirani!

Aerodrom Tirana (TIA)

Majka Tereza je međunarodni aerodrom, udaljen oko 10 km severozapadno od glavnog grada Albanije, Tirane. Poznat je i po nezvaničnom nazivu Rinas, smešten u istoimenom predgrađu. Najveći je i najprometniji aerodrom u Albaniji, sa godišnjim prometom preko 3 miliona putnika.

Sa aerodroma do centra Tirane možete doći taksijem ili autobusom.

Taksi vozila su dostupna ispred aerodromskog terminala, a vožnja do centra grada traje od 20 do 25 minuta.

Postoje brojne direktne autobuske linije koje saobraćaju svakodnevno, takva je Rinas Express koja saobraća na svakih sat vremena od aerodroma do centra Tirane, od 06:00 do 18:00. Putovanje traje oko 30 minuta.

avio karte Beograd Tirana

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Tirana

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Tirana. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Tirana


Avio Kompanije za Tirana (TIA)
Air Serbia
Alitalia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Tirana (TIA)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Albanija


Albanija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji