avio karte
Beograd – Abu Dabi

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – Abu DabiObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Abu Dabi na vreme

Cena najjeftinije avio karte Beograd Abu Dabi (AUH) se kreće od 350 € za povratno putovanje, sa uključenim svim aerodromskim taksama i prtljagom. Najjeftinije avio karte Beograd Abu Dabi (AUH) se mogu kupiti ukoliko Vaše besplatne rezervacije avio karata uradite dosta ranije pre planiranog putovanja koristeći formu rezervacije koja se nalazi iznad ovog teksta.

Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je jedna od najtraženijih destinacija za letove iz Beograda, te je besplatnu rezervaciju avio karte putem forme iznad ovog teksta potrebno uraditi dosta ranije pre planiranog putovanja u Abu Dabi.

Ukoliko vašu besplatnu rezervaciju uradite barem 5 nedelja van sezone, odnosno tri meseca pre sezone, možete sebi obezbediti najjeftiniju moguću cenu za avionsku kartu na relaciji Beograd Abu Dabi. Beograd Abu Dabi (AUH) avionske karte se mogu besplatno rezervisati svaki dan, samo je potrebno to uraditi dosta ranije pre planiranog putovanja.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

Iz Beograda do Abu Dabija se leti direktnim letom avio kompanija „Air Serbia“ i „Etihad“ , sa svakodnevnim polascima. Ti sve govori o popularnosti ove destinacije, i da je potrebno da na vreme, odnosno dosta pre planiranog putovanja, uradite Vašu besplatnu rezervaciju avio karte Beograd Abu Dabi (AUH) koristeći se rezervacionom formom iznad ovog teksta. Najjeftinije avio karte Beograd Abu Dabi se odnose na letove sa jednim presedanjem u Istanbulu ili Moskvi, dok su direktni letovi Beograd Abu Dabi nešto skuplji, i njihova cena se kreće od 415 € sa uključenim aerodromskim taksama i prtljagom.

O Abu Dabiju

Planirate da putujete iz Beograda u Abu Dabi u nekom periodu? Prvo se raspitajte da li je to visoka sezona putovanja na tu destinaciju (leto, sajmovi, kongresi), ili se radi o redovnoj sezoni, jer niska sezona za ovu popularnu destinaciju ne postoji. Ukoliko ste planirali putovanje u visokoj sezoni, Vašu besplatnu rezervaciju avionske karte je potrebno da uradite po rezervacionoj formi iznad ovog teksta barem tri meseca ranije. Samo tako ćete dobiti najjeftiniju cenu za let Beograd Abu Dabi.

avio karte Beograd Abu Dabi
Abu Dabi je glavni, i drugi po veličini grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Takođe je glavni i najveći grad u emiratu Abu Dabi. Broj stanovnika iznosi oko 1,5 miliona.

U Abu Dabiju se nalaze institucije saveznih organa vlasti, sedište Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, dom dinastije Emiri i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji pripada ovoj porodici. Brz razvoj i urbanizacija Abu Dabija, zajedno sa relativno visokim prosečnim primanjima stanovništva, pretvorili su ovaj grad u veliku i naprednu metropolu. Danas je Abu Dabi središte političkih i industrijskih aktivnosti, kao i veliki kulturni i komercijalni centar, zahvaljujući svojoj poziciji glavnog grada.

Abu Dabi je bogat arheološkim dokazima koji ukazuju na postojanje civilizacija, kao što je Um-el-Nar kultura, još od trećeg milenijuma pre nove ere. Naselja su pronađena i izvan modernog grada Abu Dabija, ali bliže gradu Al Ain. Postoje dokazi civilizacija oko planine Hafit. Ova lokacija se nalazi na veoma važnom strateškom položaju, jer je Hafit druga planina po visini u UAE, tako da se sa nje pruža odličan pogled na okolinu. Ona takođe sadrži puno vlage u svojim izvorima i jezerima.

Poreklo imena „Abu Dabi“ je neizvesno. Značenje „otac gazele“ u doslovnom prevodu sa arapskog, verovatno se odnosi na krda gazela koje naseljavaju Emirat. Abu Dabi je imao razvijenu trgovinu biserima i poslovao je sa drugima. Prema izvoru o proizvodnji bisera, Persijski zaliv je najbolja lokacija za njhovo uzgajanje. Tragači bisera su ronili na minut do minut i po, i dnevno bi zaronili i do trideset puta. Nije bilo boca sa kiseonikom, niti bilo koje druge vrste mehaničkog uređaja. Ronioci su imali kožnu štipaljku za nos i kožne prekrivače na nožnim prstima da ih štite dok tragaju za ostrigama. Ronioci nisu plaćeni po danu, već su dobijali deo sezonske zarade.

Šta videti u Abu Dabiju

Kupovinom avio karte Beograd Abu Dabi stižete na fascinanantni gradski aerodrom, sledi Vaš odlazak do centra Abu Dabija i smeštaj u neki od sjajnih gradskih hotela. Odmah možete krenuti u obilazak ovog grada poznatog, naravno, po savremenim čudesima arhitekture.

Grad je planiran pod upravom šeika Zajeda, a po nacrtima japanskog arhitekte dr. Takahašija 1967. godine, prvobitno za populaciju od 40.000 ljudi. U gustim oblastima, najveći deo objekata predstavljaju srednje i visoke zgrade. Neboderi Abu Dabija, kao što je kula Investicionih vlasti Abu Dabija, štab Narodne banke Abu Dabija, hotel Hilton i sedište firme „Itisalat“ se nalaze u finansijskim okruzima Abu Dabija. Ostale značajne moderne zgrade uključuju Palata Emirata, čiji je dizajn inspirisan arapskim nasleđem.

Abu Dabi već gradi veliki broj meganebodera širom grada. Neki od najviših zgrada na horizontu uključuju 382 m visoku stambenu kulu „Central Market“, 324 m visoki „Landmark“ i 74-spratnu Nebesku kulu, visoku 310 m. Svi projekti izgradnje su i dalje u toku… Očekuje se da u gradu do 2030. godine bude čak 150 oblakodera.

Jedna od najvažnijih arhitektonskih znamenitosti je džamija Šeik Zajed. Ovo je svakako jedno od najvažnijih arhitektonskih blaga savremenog društva Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedno od najraskošnijih na svetu. Inicijator projekta je pokojni predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Zajed ibn Sultan Al Nahjan, koji se smatra ocem Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njen dizajn i konstrukcija navodno „ujedinjuju svet“, angažujući stručnjake i materijal iz mnogih zemalja.

Više od 3.000 radnika i 38 renomiranih arhitektonskih kompanija učestvovalo je u izgradnji džamije. Prirodni materijali su izabrani za većinu projektovanja i izgradnje, zbog njihovih kvaliteta dugotrajnosti, uključujući mermer, kamen, zlato, poludrago kamenje, kristale i keramiku. Maksimalni kapacitet je oko 41.000 ljudi, ukupna površina iznosi 22.412 kvadratnih metara.

Obavezno u Abu Dabiju morate da se prošetate promenadom Korniš, i da uživate u mnogobrojnim fantastičnim parkovima grada. Sasvim sigurno će Vas ovaj grad potpuno fascinirati.

Aerodrom Abu Dabi (AUH)

Međunarodni aerodrom Abu Dabi (AUH) spada u najveće aerodrome na Bliskom Istoku, ali je ipak drugi po značaju u državi, posle aerodroma u Dubaiju. Udaljen je oko 30 km od glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poseduje3 terminala i 8 salona. Na aerodromu se nalazi sedište “Etihad Airways” kompanije.

Sa aerodroma do centra Abu Dabija možete stići taksijem, autobusom, ukoliko iznajmite auto (rent a car) ili privatnog šofera.

Taksi vozila se nalaze ispred svakog terminala. Cena se obračunava po taksimetru. Dostupna su i vozila prilagođena osobama sa umanjenom sposobnošću kretanja (Taksi aerodrom).

Autobuska linija A1, kreće sa svakog terminala i staje na svim redovnim stanicama do centra grada. Saobraća na svakih 40 minuta, 24h dnevno (Autobus aerodrom).

Rent a car vozila možete iznajmiti na šalteru koji se nalazi unutar Skypark Plaza kod terminala 3 (Rent a Car aerodrom).

Možete rezervisati šofera od aerodroma do željene destinacije. Ovaj vid transporta predstavlja izuzetno luksuznu vožnju i uglavnom je koriste putnici prve i biznis klase. Potrebna je prethodna rezervacija (Etihad Chauffeur & coach aerodrom).
avio karte Beograd Abu Dabi

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Abu Dabi

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Abu Dabi. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Abu Dabi


Avio Kompanije za Abu Dabi (AUH)
Etihad

Ostale ponude avio karata


Magazin - Abu Dabi (AUH)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Ujedinjeni Arapski Emitati avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji