avio karte
Beograd – Kairo

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – KairoObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Kairo na vreme

Najniža cena avio karte Beograd Kairo (CAI) kreće se do 175 €. Da bi ste kupili najjeftinije avio karte Beograd Kairo potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 4 nedelje pre samog putovanja.

Možete odabrati let naše avio kompanije “AirSerbia“ ili avio kompanija “Aegean Airlines“ i “Turkish Airlines“ i uz samo jedno presedanje naći se kairu.

Ukoliko Vaše putovanje isplanirate na vreme možete kupiti jeftinu avio kartu Beograd Kairo. Bitno je da izvršite besplatnu rezervaciju minimum četiri do pet nedelja pre planiranog putovanja. Što je rezervacija ranija veća je mogućnost da pronađete jeftine avio karte Beograd Kairo.

Avio karte Beograd Kairo možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane. Zadavanjem vaših kriterijuma za pretragu dobićete rezultate iz kojih samo treba da odaberete najeftiniju ponudu ili ponudu koja najviše odgovara vašim kriterijumima.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Kairu

Kairo je smešten na obale i ostrva delte Nila. Glavni je i najveći grad Egipta, njegov politički, kulturni i ekonomski centar.
avio karte Beograd Kairo
Procenjuje se da u gradu živi oko 7 miliona stanovnika. Klima u Kairu je suva i veoma topla sa svega nekoliko kišnih dana u godini.
Istorija prostora na kome se nalazi moderni Kairo seže čak 3000 godina u prošlost kad je osnovan drevni grad Memfis. Tek u 10. veku osniva se grad na današnjol lokaciji i dobija ime Kairo.

Kroz vekove smenjuju se osvajači mahom sa azijskih prostora da bi tek sa Napoleonovom ekspedicijom Evropa ostavila svoj uticaj. U tom periodu započinje izgradnja Sueckog kanala, modernizacija i rast grada koji se nastavlja do današnjih dana. Danas je ovo jedna od najznačajnijih destinacija u Egiptu o čemu svedoči oko milioni posetilaca iz celog sveta svake godine.

U gradu je zastupljen izuzetno gust, živ i prilično opasan saobraćaj. U Kairu ne postoje semafori kao ni pešački prelazi. Preporučujemo vam da se kroz grad krećete tramvajem i metroom koji je moderan i funkcionalan ali i jedini na čitavom kontinentu.

Ukoliko se odlučite za obilazak Egipta samostalno, sa glavne železničke stanice Ramzes možete izabrati neki od vozova koji saobraćaju po železničkoj mreži države dugoj 5000 kilometara.

Šta videti u Kairu ?

Egipatski muzej jedana je od tačaka grada koji ćete poželeti najpre da vidite. U njemu se nalaze materijalni ostaci egipatske civilizacija iz Doline kraljeva kao i mumije egipatskog faraona Ramzesa II i kraljice Hatšepsut koja je podigla hram u Luksoru.

Islamski deo grada je svakako jedan od najautentičnijih i zanimljivijih delova koji se nije menjao stotinama godina. Krasi ga lavirint starih ulica i tipična pustinjska arhitektura od blata sa građevinama ravnih krovova. Posebno su lepe džamije u kojima se, ukoliko se odlučite za posetu, morate pridržavati pravila oblačenja i izuvanja.

Kan el Kalili je najstarija pijaca na otvorenom u Kairu čiji su izgled i način trgovine ostali nepromenjeni od 14. veka. Mesto za tezgu na pijaci je veoma dragoceno i prenosi se kroz generacije. Ovde možete pronaći svo egzotično voće i začine ali i parfeme nakit i suvenire.

Na Saladinovoj citadeli možete videti prelepu džamiju Mohamed Ali. Citadela je i mesto nekadašnje palate kraljevske dinastije Mohamed Ali koja je Egiptu dala 11 kraljeva i vladala Egiptom do 1953. godine.

Sama poseta Kairu ne može proći bez posete i drugim gradovima i lokalitetima u državi, posebno onim iz slavnog doba Starog Egipta. Prve na spisku ali i njaznačajnije svakako su Velike piramide u Gizi. To su piramide faraona Keopsa, Kefrena i Mikerina ispred kojih leži Sfinga i čuva kraljevske grobnice.

Slobodno možemo reći da su najimpresivnije građavine na svetu i najveće civilizacijsko dostigniće. Palto na kome se nalaze bio je nekropola antičkog grada Memfisa.

Pored Velikih piramida, hram u Abu Simbelu, Karnaka, hram u Luksoru, hram u Tebi, Dolina kraljeva i Dolina kraljica samo su neki do nezaobilaznih arheoloških lokaliteta.

Pored fascinantne istorije, na obalama Crvenog i Sredozemnog mora nižu se letovališta a koje god da izaberete nećete pogrešiti. Neke od najpoznatijih turističkih destinacija koje se nalaze na obalama Crvenog mora su Hurgada, El Guna, Port Galib, Šarm El Šeik i mnoge druge.

Ako volite istoriju, ronjenje na koralnim grebenima i cenkanje onda je Egipat pravi izbor za Vas. Kupite avio karte Beograd Kairo i uživajte u zemlji faraona.

Aerodrom Kairo (CAI)

Aerodrom Kairo (Cairo International Airport CAI) je najveći aerodrom u Egiptu, koji je 2018. godine imao promet blizu 15 miliona putnika. Sedište je aviokompanija Egyptair, Egyptair Express i Nile Air.

Aerodrom raspolaže sa širokom ponudom restorana, snack barova, restorana brze hrane i kafići sa kafom i čajevima gde se putnici mogu osvežiti i odmoriti.

U ponudi su: free shopovi sa suvenirima i knjižare, butici sa garderobom, menjačnice, banke i bankomati, igraonice, prostorije za decu i bebe, telefonske govornice, pošta, turističke agencije i hotel, apoteke, konferencijske sale za poslovne sastanke…

Sa aerodroma do centra grada možete se transportovati taksijem, shuttle autobusima ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

Taksi vozila smeštena su ispred aerodroma, bele ili crne boje. Cena vožnje se plaća paušalno – oko 5$ plus nakanda za izlazak iz aerodroma. Ukoliko želite udobniju vožnju Mercedesom cena vožnja je skuplja.

Shuttle busevi – saobraćaju 24/7 od aerodroma sa Terminala 2 i 3 do centra Kaira, Gize, Heliopolisa, Harama – oblast piramida.

Rent-a car se može iznajmiti na aerodromu gde postoji više agencija za izdavanje automobila.

avio karte Beograd Kairo

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Kairo

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Kairo. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Kairo


Avio Kompanije za Kairo (CAI)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Kairo (CAI)

    Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


    Pogledajte ostale ponde avio karata:


    Egipat avio karte

    Putno osiguranje

    Destinacije na promociji