avio karte
Beograd – Skoplje

kalendar za polazak
kalendar za povratak

Avionske karte Beograd – SkopljeObezbedite najjeftinije avio karte Beograd Skoplje na vreme

Najpovoljnije avio karte Beograd Skoplje (SKP) se kreću od 99 € za povratnu kartu, sa uključenim ručnim, kabinskim prtljagom. Avio karte Beograd Skoplje možete rezervisati potpuno besplatno popunavanjem forme na vrhu strane.

Na relaciji Beograd Skoplje (SKP) svakodnevno saobraća „Air Serbia“ na direktnom letu. Da bi ste kupili najjeftinijd avio kartu iz Beograda za Skoplje potrebno je da napravite besplatnu rezervaciju minimum 4 nedelje pre samog putovanja.

Promotivne ponude su takodje nacin da ostvarite najnizu cenu za Vaše avio karte Beograd Skoplje.

Koristeći se rezervacionom formom iznad ovog teksta, možete besplatno uraditi Vašu rezervaciju za avio karte Beograd Skoplje, a za najjeftiniju cenu, Vašu rezervaciju je potrebno uraditi barem dve nedelje ranije od planiranog putovanja.

Da li ste znali?

Potpuno besplatnu rezervaciju avio karte možete napraviti na našem websajtu. Dovoljno je da samo popunite formu koja se nalazi na vrhu ove webstranice, ili nas možete pozvati telefonom na broj ispisan u gornjem desnom uglu.

Kratak vodic za online rezervacije možete pogledati na ovom linku vodic za online rezervacije avio karata.

Nakon sto ste uradili rezervaciju i ukoliko nemate nikakvih promena možete izvrsiti uplatu vaše karte. Više informacija o nacinima placanja možete pogledati na linku Kako kupiti avio kartu. Odgovore na mnoga pitanja postavljena od strane naših putnika možete pogledati na linku Najcešca pitanja.

Naravno uvek nas možete kontaktirati putem naše kontakt strane

O Skoplju

Skoplje je glavni grad Republike Severna Makedonija u kojem živi negde oko 700.000 stanovnika. Smešten je u severnom delu zemlje, u uskoj kotlini vardara, između planina Skopska Crna Gora i Vodno. Takva konfiguracija terena uslovila je da grad bude izdužen , i to više od 25 km u smeru istok-zapad u dolini Vardara, i oko 10 km u smeru sever-jug.
Avio karte Beograd Skoplje
Vekovima je njegov značaj upravo bio odličan geografski položaj na sredokraći puteva koji povezuju Balkan sa istokom i zapadom. U antičko doba tu se nalazila rimska kolonija Scupi, osnovana u vreme vladavine cara Domicijana.

U srednjem veku, Skoplje se nalazilo u sastavu Istočnog Rimskog carstva, Vizantije. Na mestu antičkog Skupija, kojeg je uništio zemljotres, car Justinijan u 6. vekuu osniva novo naselje Justiniana Prima, za koje ni do danas nije potpuno jasno gde se tačno nalazilo.

Grad je prelazio iz ruke u ruke više država, Vizantije, Bugarske, Raške, dok konačno nije postao deo srednjovekovne srpske države u 13. veku. 1346. godine srpski car Dušan ga proglašava glavnim gradom svog carstva, koje se raspalo nakon njegove smrti. Nakon Dušanove smrti, pojedini velikaši se osamostaljuju, tako Skoplje dolazi u posed Mrnjavčevića, odnosno kralja Vukašina.

Nakon Maričke bitke i Vukašinove pogibije 1371, grad postaje posed Vukašinovog sina Marka, u narodu poznatog kao Kraljević Marko.

1392. godine Skoplje zauzimaju Turci i ono ostaje pod njihovom vlašću više od 500 godina. U dugom razdoblju turske vladavine Skoplje u potpunosti poprima izgled orijentalnog grada sa džamijama, čaršijom, mahalama i pretežno islamiziranim stanovništvom. U Balkanskim ratovima, 1912. ga zauzima srpska vojska, te postaje deo Kraljevine Srbije, dok je ime grada iz Uskup promenjeno u Skoplje.

Kasnije, prateći sudbinu Srbije, Skoplje postaje deo provincije Stara Srbija u sastavu Kraljevine SHS, kasnije Jugoslavije u kojoj je postalo upravni centar Vardarske banovine. Nakon Drugog svetskog rata postaje glavni grad novoformirane SR Makedonije u sklopu SFRJ, a nakon raspada Jugoslavije, Skoplje postaje deo nezavisne Republike Makedonije, odnosno od nedavno (2019.) Republike Severna Makedonija.

Šta videti u Skoplju ?

Mnogi danas kažu da u Skoplju očekujete neočekivano, i potpuno su u pravu. Pre svega misle na potpuno novu arhitekturu grada koja je nastajala poslednjih godina u želji novih makedonskih vlasti da na neki način osiguraju kroz „stiropor“ arhitekturu neohodni makedonski identitet. Mnogi se slažu da je to bio apsolutni promašaj.

Grad je nekoliko puta u svojoj istoriji stradavao od zemljotresa, poslednji put 1963. godine kada je na žalost stradao njegov lep orijentalni istorijski centar izgrađen u vreme Turske vladavine. Iz tog razloga, ambijentalna celina u Skoplju, gotovo da ne postoji, sem nekih pojedinačnih znamenitosti, i malih očuvanih zona.

Kameni most je jadan od najvoljenijih simbola Skoplja, a prelaskom njega, prećićete preko reke Vardar, i naćićete se u staroj čaršiji, jedinoj ambijentalnoj celini koja je preostala iz turskog perioda vladavine. Po malo, ovaj deo Skoplja podseća na sarajevsku Baščaršiju. Iznad te čarpije, na jednom uzvišenju nalazi se Markovo kale, odnosno tvrđava koja podseća na srednjovekovnu istoriju Skoplja.

Nova arhitektura koja je rađena tokom projekta „Skopje 2014.“, „okitila“ je gotovo ceo centar Skoplja. Ogromni spomenici Aleksandru Makedonskom na trgu Makedonije, Filipu II Makedonskom, potom Trijumfalna kapija, Filharmonija, Arheološki muzej, Opera…

I još mnogo toga još. Zaista prava kontraverza grada. Nekome se ovakva arhitektura dopada, ali mnogi smatraju da je pretenciozna i bez ikakvog smisla, jer arhitektura i spomenici treba uvek da budu sinhronizovani i sa istorijom nekog mesta.

Svakako Vam predlažemo da jedan ceo dan pobegnete u okolinu grada. Recimo na planinu Vodno iznad Skoplja na kojoj se nalazi ogroman Milenijumski krst, odakle se pruža nezaboravan pogled na grad i okolinu. A pod obavezno morate posetiti kanjon reke Matke i divni Markov manastir, po verovanju zadužbinu Kraljevića Marka.

Dobrodošli u Skoplje!

Aerodrom Skoplje (SKP)

Međunarodni aerodrom u Skoplju (SKP) nosio je ime velikog makedonskog vladara Aleksandra Makedonskog, danas samo Međunarodni aerodrom Skoplje, i nalazi se na oko 15. kilometara od samog grada. Jednostavno i brzo sa ovog aerodroma stižete do centra Skoplja, a nakon smeštaja u neki od udobnih skopskih hotela, možete već krenuti u obilazak grada.

Godišnji promet putnika je oko 2 miliona i spada u najveće i najprometnije u Severnoj Makedoniji.

Sa aerodroma do centra Skoplja možete doći taksijem, autobusom ili ukoliko iznajmite automobil (rent a car).

avio karte Beograd Skoplje

Sadrzaj:
Avio karte Beograd - Skoplje

Napomena: Dole trenutno aktuelne ponude najjeftinijih avio karata na relaciji Beograd – Skoplje. Obratite pažnju prilikom ptregade na period prodaje kao i period putovanja za koji su navedene ponude aktuelne. Broj mesta po promotivnim cenama je ograničen.

Promocija Beograd – Skoplje


Avio Kompanije za Skoplje (SKP)
Air Serbia

Ostale ponude avio karata


Magazin - Skoplje (SKP)

Aerodromski Transferi Novi Sad - Beograd - Novi Sad


Pogledajte ostale ponde avio karata:


Magazin: Makedonija


Makedonija avio karte

Putno osiguranje

Destinacije na promociji